Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Rendben!

Dietetikai hírlevéltár

Étrend és kiegészítő kezelés (gyógyszer és/vagy inzulinterápia) kapcsolata

 

Mit vegyek? Mire figyeljek?

 

Mindennapi kenyerünk

 

Daganatos betegségek megelőzése

 

Mozgás - az életmódkezelés egyik eleme

 

Betegségek megelőzése – táplálkozással

 

Karácsonyi készülődés cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak

 

Étkezést befolyásoló tényezők

 

Gyümölcsök helye és szerepe a cukorbetegek étrendjében

 

D-vitamin, az immunrendszer erősítéséhez

 

Normoglikémia és a szénhidrátbevitel

 

Diabétesz veseszövődmény

 

Sóból kevesebb is elég!

 

A szezon zöldségei: cukkini és patisszon

 

Szénhidrátszegény termékek



Mikor legyenek az étkezési időpontok?



 

Diabétesz étrend

 

Fogyni és mozogni

 

Hányszor étkezzen, aki cukorbeteg

Hányszor étkezzen, aki cukorbeteg?



Hogyan előzzük meg a tavaszi fáradtságot?

 

Húsvétra készülve

Húsvétra készülve

Újévi fogadalmak újragondolva

A tél fűszerei

Egészséges táplálkozás az ünnepek előtt, alatt és után

Növényi alapú vagy növényi étrend?

A vércukormérés szabályai és a helyes étrend

Bor – kis mértékben gyógyszer?

Hogyan lesz „zsiradékban szegény” az étrend?


Milyen szénhidrátszegény termékek kerüljenek a cukorbetegek étrendjébe?


Mennyi legyen a napi szénhidrát mennyisége?


A vörös húsok egészségtelenek fehérjeforrások?


A bélflóra szerepe az egészségmegőrzésben


Folyadékfogyasztás nyáron


Így érd el egészségesen a bikini alakot!


Tudj meg mindent a fehérjedús étrendről!
Napjainkban


A húsvéti étkezés kihívásai


Minden, amit a gyümölcsfogyasztásról tudni érdemes!


Kenyerek, tészták és gabonák a gluténmentes étrendben


Glikémiás index


Böjtöljünk, vagy tisztítsunk


Mikor és miért mérjük a vércukrot?

Minden, amit a cékláról tudni érdemes


Van jelentősége annak, hogy hány órakor vannak étkezéseink?

Étkezések száma az inzulinkezelésekhez igazodva

INZULINREZISZTENCIA (IR)



Mennyiségileg szabályozott étrendek



Diabétesz világnap 2021



Információk étrendi tanácsadáshoz, inzulinkezelés esetén

Kire hallgassak, ha mindenki mást mond? - Diétás tanácsok dzsungelében II.

Kire hallgassak, ha mindenki mást mond? - Diétás tanácsok dzsungelében I.

Enni vagy jóllakni?

Még egy kis nyár…

Béta karotin

Leggyakoribb étrendi problémák, és kezelési lehetőségük I.

Fogyás, megfelelő vitamin és ásványi anyag biztosításával

Szívünk egészsége – és a triglicerid

Tejcukorérzékenységről – laktózintolerancia részletesebben

Gluténmentes, tejmentes, cukormentes: „mindenmentes”?

Van jelentősége az étkezési időpontoknak?

Köretek, főzelékek

Ebéd összeállítási praktikák

Mintaétlapok, étrendi ötletek

Húsvét, tojás, koleszterin

Étkezést befolyásoló tényezők

Március 17. Érszűkület napja

Kenyerek, lisztek, gabonák

Miért nehéz az "életmód terápia" megvalósítása?

Vércukormérés a gyakorlatban

Zsiradék, és „rejtett” zsír

C-vitamin a tavaszi fáradtság ellen

Testtömeg megőrzése

COVID 19 - táplálkozási vonatkozásai

Hányszor kell étkezni a cukorbetegeknek?

Újévi fogadalom 2021

Szilveszter és új év – szerveztünk igényéhez igazítva

Törekedjünk az egyensúlyra!

Nem alkoholos eredetű zsírmáj betegség



Reflex tünetei és kezelése

Reggelizzünk minta a király?


Rövid nappalok, kedélyváltozás és szénhidrátok


Miért nem egészséges a "magyaros" főzelék?

Energiát adó tápanyagok

Miért fontos a napi elfogyasztható kalória mennyiség?

Oszd meg ismerőseiddel

  • Betegtájékoztató kiadványok

    Ismerje meg a cukorbetegséghez kapcsolódó legkülönbözőbb edukációs kiadványainkat!

    Részletek

  • Viszonteladóknak

    Viszonteladói megrendeléseket előzetes regisztrációt követően juttathatja el hozzánk.

    Regisztráció

  • Ügyfélszolgálat és szerviz

    Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi központi elérhetőségeinken.

    Részletek

footer pattern