Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Rendben!

Komplex diabétesz szemléletformáló program indul gyógyszertárakban

Közösen indít komplex diabétesz edukációs programot a Magyar Diabetes Társaság, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a 77 Elektronika Kft., valamint az Alma Gyógyszertár hálózat. A résztvevők az Alma Diabétesz Edukációs Program megvalósítása érdekében stratégiai megállapodást kötöttek. A partnerek kiemelt célja a betegségértés gyógyszertári szintű támogatásának magasabb szintre emelése, amely a későbbiekben megvalósuló gyógyszerészi gondozáshoz is elengedhetetlen feltétel.

 

Világszerte mintegy 415 millió cukorbeteg él, számuk 2040-re el fogja érni a 642 milliót. Hazánkban több mint hétszázezer ismert diabéteszes él, és közel félmillió lehet azok száma, akik már cukorbetegek, de még nem tudnak róla. A betegek számának folyamatos emelkedése egyrészt jelentős terhet jelent a magyar egészségügyi alapellátásnak, másrészt a megelőzés és az egészségtudat erősítése is állandó szemléletformálást igényel, hiszen nélkülözhetetlen, hogy az érintettek megfelelő információval rendelkezzenek és folyamatosan kontroll alatt tartsák ezt a szövődményeit tekintve igen súlyos betegséget.

 

Ezen okokból kifolyólag kötött június elején stratégiai együttműködési megállapodást és indít közösen komplex cukorbetegséggel kapcsolatos szemléletformáló programot a Magyar Diabetes Társaság, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a 77 Elektronika Kft. és az Alma Gyógyszertárak hálózatát létrehozó és működtető Patika Management Kft. A partnerek az Alma Diabétesz Edukációs Programot országszerte 200 patikában valósítják meg és a betegek ismereteinek mélyítése mellett kiemelt céljuknak tekintik a gyógyszerészek továbbképzését, a betegségértés gyógyszertári szintű támogatásának magasabb szintre emelését is. A résztvevők szerint mindez elengedhetetlen feltétel a későbbiekben megvalósuló gyógyszerészi gondozáshoz is.

 

 

Az együttműködés értelmében a programnak fizikailag is helyszínt adó Alma Gyógyszertárakban a hálózatot működtető Patika Management Kft. cukorbetegek számára készít edukációs tartalmakat, szűrési kampányt, valamint akkreditált továbbképzést szervez gyógyszerészek és asszisztensek számára. A Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság többek között a program diabetológiai és gyógyszerészeti szakmai irányítását és felügyeletét végzik, lektorálják az edukációs tartalmakat, valamint segítik a gyógyszerészek számára szervezett akkreditált továbbképzés előadásainak összeállítását, és egyben előadókat biztosítanak. A 77 Elektronika Kft., mint az egyetlen magyar fejlesztésű vércukormérő készülék gyártója, kedvezményes feltételekkel biztosítja a programban résztvevők számára világszínvonalú Dcont® termékeit, továbbá térítésmentes eszközökkel segíti a patikákban tervezett szűrőkampány lebonyolítását.

Oszd meg ismerőseiddel

  • Betegtájékoztató kiadványok

    Ismerje meg a cukorbetegséghez kapcsolódó legkülönbözőbb edukációs kiadványainkat!

    Részletek

  • Viszonteladóknak

    Viszonteladói megrendeléseket előzetes regisztrációt követően juttathatja el hozzánk.

    Regisztráció

  • Ügyfélszolgálat és szerviz

    Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi központi elérhetőségeinken.

    Részletek

footer pattern