Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Rendben!

A 77 Elektronika világújdonsága nyerte el a Magyar Innovációs Nagydíjat

A 77 Elektronika Kft. világviszonylatban is egyedülálló félautomata vizelet üledék analizátor termékcsaládja nyerte el a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat. A fejlesztés, mely egy teljesen új termékkategóriát teremtett, a humán és az állatgyógyászat területén egyaránt alkalmazható.

 

Átadták a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat, illetve további hat innovációs díjat az Országházban, március 29-én. A bírálók elsősorban a gazdasági mutatók - 2016-ban, a hasznosítás során elért többleteredmény vagy többlet-árbevétel - alapján választották ki a legnagyobb jelentőségű sikeres innovációkat.

 

A Magyar Innovációs Szövetség és Magyar Innovációs Alapítvány által alapított Innovációs Nagydíjat a 77 Elektronika Kft. félautomata vizelet üledék analizátor készüléke nyerte el. A teljesen új kategóriát teremtő termékcsalád világszerte több tízezer olyan kis- és közepes humán és állatorvosi laboratórium számára teszi lehetővé a korszerű, gyors, pontos, egyszerű, mikroszkópos vizelet üledék analízis elvégzését, melyek nem engedhetik meg maguknak a költséges, nagyautomata készülékek használatát.

 

A fejlesztés az állatgyógyászat területen forradalmi változást eredményezett, hiszen felváltotta az eddig egyeduralkodó, ámde bonyolult, időigényes, szubjektív és drága manuális mikroszkópiát. Az új mérési módszer néhány hónap után a kötelező vizsgálati protokoll részévé vált.

 

A készülék forgalmazása 2016 első negyedévében indult Európában, az USA-ban és egyes ázsiai országokban. Tavaly 2484 félautomata vizelet üledék analizátor eszköz értékesítésével közel 4,9 milliárd forint többlet árbevételt ért el a cég.

 

Családi vállalkozásból 620 főt foglalkoztató nagyvállalat

 

Az orvosi műszereket és orvostechnikai eszközöket gyártó, százszázalékosan magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. tavaly ünnepelte megalapításának 30. évfordulóját. A cég 1986-ban négyfős családi vállalkozásként indult, mára pedig az egyik leginnovatívabb hazai nagyvállalatként 620 főt foglalkoztat és számos nemzetközi szabadalommal rendelkezik. A 77 Elektronika Kft. mintegy 92 országba exportálja magas hozzáadott értékű termékeit, hazánkban elsősorban Dcont® vércukormérő termékcsaládjáról ismert, amely 2000-ben szintén Innovációs Nagydíjat nyert.

 

„A cégünk működését meghatározó alapérték az innováció, amit jól jelez, hogy évről-évre árbevételünk mintegy 8-9 %-át fordítjuk új termékek és technológiák kifejlesztésére, melyet a mintegy 90 fős magyar kutató- és fejlesztő gárdánk vált kézzelfogható eredményekre. A gyógyászat tipikusan olyan terület, ahol kizárólag az állandó újítással lehet eredményeket elérni, azonban ma a gazdaság szinte minden szegmensében felértékelődött az innováció szerepe, a magyar vállalkozások számára ez jelenti az elsődleges kitörési pontot." - fogalmazott Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

Oszd meg ismerőseiddel

 • Betegtájékoztató kiadványok

  Ismerje meg a cukorbetegséghez kapcsolódó legkülönbözőbb edukációs kiadványainkat!

  Részletek

 • Viszonteladóknak

  Viszonteladói valamint egészségügyi intézményi megrendeléseket előzetes regisztrációt követően juttathatja el hozzánk.

  Regisztráció

 • Ügyfélszolgálat és szerviz

  Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi központi elérhetőségeinken.

  Részletek

footer pattern