Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Rendben!

1,5 milliárdos üzembővítés a 77 Elektronika cégcsoport balatonfüredi telephelyén

1,5 milliárd forintos beruházás keretében közel megháromszorozta gyártóterületét, valamint új gyártósorokkal és gépekkel bővítette gyártókapacitását a 77 Elektronika cégcsoport balatonfüredi telephelyén. A 100 százalékban hazai tulajdonban lévő, közel 100 országba exportáló high-tech vállalatcsoport fejlesztését a magyar kormány 350 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segítette. Az új balatonfüredi gyárrészleget Varga Mihály pénzügyminiszter, Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Bóka István balatonfüredi polgármester és Zettwitz Sándor ügyvezető-tulajdonos adták át.

 

A 100 százalékban hazai tulajdonban lévő, családi vezetésű orvosdiagnosztikai eszközöket gyártó- és forgalmazó 77 Elektronika cégcsoport saját fejlesztésű készülékeit közel 100 országba exportálja. A vállalat forgalma 2013 és 2018 között háromszorosára nőtt, a forgalomnövekedés pedig kizárólag exportból származik. Az exportbővülés alapját a jelentős világpiaci részesedéssel bíró UriSed technológián alapuló vizelet-üledék vizsgáló rendszerek forgalmazása adja. A laborautomaták és az ezekhez kapcsolódó fogyóeszközök legnagyobb felvevőpiaca az EU, az Egyesült Államok, Kína és Brazília, de Törökország, Chile, Szaúd-Arábia, Oroszország, Irán, valamint Banglades is jelentős piacnak számít.

 

A jelenlegi 1,5 milliárd forintos beruházásra is a megnövekedett külpiaci vevőigények miatt volt szükség, hiszen a 77 Elektronika Kft. által kifejlesztett laborkészülékeihez szükséges egyszer használatos műanyag küvetták (laboratóriumi edény) gyártását a cégcsoporthoz tartozó 77 ING Kft. végzi Balatonfüreden. A füredi üzemben emellett forgácsolt alkatrészgyártás is zajlik, melyeket szintén a 77 Elektronika készülékeibe építenek be.

 

A beruházásnak köszönhetően az eredetileg 1000 négyzetméter nagyságú gyártóterületet most 2900 négyzetméterre növelték, így összesen három küvetta gyártósorral és öt megmunkáló központtal, valamint két eszterga géppel bővülhetett a gyártókapacitás. A cégcsoport füredi telephelyén a bővítésnek köszönhetően immár 90 fő dolgozik. 

 

Az új termelési egység, melyet a Pénzügyminisztérium a Nagyvállalati Beruházási Támogatási programja keretében 350 millió forinttal támogatott, lehetővé teszi a külpiaci vevőigényeknek megfelelő mennyiségű és minőségű küvetta biztosítását, illetve a beépülő forgácsolt alkatrészek gazdaságos gyártását. Mindkét tényező hozzájárul a cég eredményességének további növeléséhez.

 

 

Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője kiemelte: „Köszönet és elismerés illeti a több, mint harminc éve alapított magyar tulajdonú családi vállalkozást a Balatonfüreden létrehozott fejlesztésekért. A siker titka az innováció és az együttműködés. Országgyűlési képviselőként támogatom az új munkahelyek létrehozását a választókerületben.”

 

Bóka István polgármester hozzátette: „Balatonfüred elsősorban turisztikai település, ezért nagy örömmel fogadjuk az olyan vállalkozásokat, ahol kis területen, tudás alapú, intenzív termeléssel nagy értékű terméket állítanak elő.”

 

„Amikor nemzetközi multinacionális partnereink jelezték, hogy a folyamatos ellátásigény miatt a küvettagyártást a 77 Elektronika székhelyétől független, önálló gyártóegységben szeretnék, ha megvalósítanánk, kérdés sem volt, hogy ezt az új gyárat Balatonfüreden építjük fel, amit második otthonunknak tekintünk. Évek óta kiváló kapcsolatot ápolunk a várossal és az önkormányzattal, ezért külön öröm számunkra, hogy a jelenlegi beruházással a város legnagyobb állandó munkáltatójává és iparűzési adófizető vállalkozásává léptünk elő” - fogalmazott az átadón Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika cégcsoport ügyvezető-tulajdonosa.

Oszd meg ismerőseiddel

  • Betegtájékoztató kiadványok

    Ismerje meg a cukorbetegséghez kapcsolódó legkülönbözőbb edukációs kiadványainkat!

    Részletek

  • Viszonteladóknak

    Viszonteladói megrendeléseket előzetes regisztrációt követően juttathatja el hozzánk.

    Regisztráció

  • Ügyfélszolgálat és szerviz

    Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi központi elérhetőségeinken.

    Részletek

footer pattern