Szechenyi 2020 Pályázati közleményekPályázati azonosító: VEKOP_2.2.1-16-2017-00001

Kedvezményezett neve:

77 ELEKTRONIKA MŰSZERIPARI KFT.
SEMMELWEIS EGYETEM
BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM
MTA ENERGIATUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT MŰSZAKI FIZIKAI ÉS ANYAGTUDOMÁNYI KUTATÓINTÉZET

Projekt címe:

GYORS HÚGYÚTI BAKTÉRIUM ELEMZŐ MÉRŐKÉSZÜLÉK FEJLESZTÉSE (RAPID URINE BACTERIA ANALYZER)

A támogatás összege:

568,71 MILLIÓ FORINT

A támogatás mértéke:

65 % 
 szechenyi-2020

Sajtóközlemény - 2018. június 29.
Pályázati azonosító: VEKOP-2.1.1-15-2016-00127

Kedvezményezett neve:

77 ELEKTRONIKA MŰSZERIPARI KFT.

Projekt címe:

A "RAPID URISED" KÉSZÜLÉK KIFEJLESZTÉSE A 77 ELEKTRONIKA KFT-NÉL                  

A támogatás összege:

154,76 MILLIÓ FORINT

A támogatás mértéke:

40,3 % 
 szechenyi-2020

Sajtóközlemény - 2018. június 18.Pályázati azonosító: EXPORT_2017-1.4.1-2017-00002

Kedvezményezett neve:

77 ELEKTRONIKA MŰSZERIPARI KFT.

Projekt címe:

HOLOGRAFIKUS MIKROSZKÓPIÁN ALAPULÓ VIZELETÜLEDÉK ANALIZÁTOR BERENDEZÉS KIFEJLESZTÉSE (HolUSed)

A támogatás összege:

376 MILLIÓ FORINT

A támogatás mértéke:

52,3 % 
 NKFIA infoblokk kerettel projekt allo HU

Sajtóközlemény

 

 


Kedvezményezett neve:

77 ELEKTRONIKA MŰSZERIPARI KFT.
SEMMELWEIS EGYETEM
BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM
MTA ENERGIATUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT
MŰSZAKI FIZIKAI ÉS ANYAGTUDOMÁNYI KUTATÓINTÉZET

Projekt címe:

MULTIPARAMÉTERES POINT OF CARE IN VITRO DIAGNOSZTIKAI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE

A támogatás összege:

587,43 MILLIÓ FORINT

A támogatás mértéke:

81,35 % 
 szechenyi-2020
SAJTÓKÖZLEMÉNY

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL NAGYSZABÁSÚ KUTATÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT INDULT A „K+F VERSENYKÉPESSÉGI ÉS KIVÁLÓSÁGI SZERZŐDÉSEK - VKSZ_14" PÁLYÁZATI PROGRAM KERETÉBEN MULTIPARAMÉTERES POC RENDSZEREK FEJLESZTÉSÉRE

2016 / augusztus / 11


A 77 Elektronika Kft. által vezetett négytagú konzorcium komplex diagnosztikai markerpanelek Point-of-Care (POC) meghatározására alkalmas eszközök fejlesztését tűzte ki célul, amelyek messzemenően alkalmasak számos akut, életmentő és alapellátásban felmerülő kórkép azonnali felismerésére, támogatva ezzel a klinikai és a háziorvosi döntéshozatalt.

A 77 Elektronika Kft. vezetésével, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Semmelweis Egyetem és az MTA Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének részvételével négytagú konzorcium kezdte meg kutatásfejlesztési projektjét 2015. szeptemberében. A konzorcium 587,4 millió Ft Európai Uniós támogatásban részesül a projekt 36 hónapja alatt a kutatás elvégzésére, valamint a prototípusok kifejlesztésére.
A projekt célja jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes eszközök kifejlesztése: koncepciónk betegágy melletti, közvetlenül az ellátási helyre kihelyezhető, azaz ún. Point-of-Care jellegű vizsgálatokra alkalmas eszközök fejlesztését célozza meg. Mivel a mai korszerű egészségügyi ellátás egyik nélkülözhetetlen pillére egy olyan diagnosztikai rendszer létrehozása, amely a beteg állapotáról helyben, de nem helyhez kötötten képes releváns, gyors információval szolgálni.
A projekt során orvosok szakmai szempontjai alapján, valamint bioinformatikai és biostatisztikai módszerek segítségével közel 30 releváns biomarker molekula közül választunk ki összesen 15-öt, amelyeket a mai sürgősségi és alapellátásban elterjedten alkalmaznak. Az első fázisban fejlesztett készülékkel a kiválasztott, mintegy 15 koncentrációparaméter szemi-kvantitatív meghatározására fókuszálunk. A későbbiekben a teljes diagnosztikai rendszer továbbfejlesztésével nagy érzékenységű, kvantitatív mérési metodikát dolgozunk ki, amellyel akut életmentő beavatkozást igénylő kórképekre jellemző 5 biomarker pontos kimutatására nyílik lehetőség.
A tervezett projekt megvalósulása új diagnosztikai eszközrendszereivel lehetővé teszi egy a koncepciójában is új, a mainál minden szempontból fejlettebb diagnosztikai protokoll kialakítását és megvalósítását a hazai betegellátásban.

A „Multiparaméteres Point of Care in vitro diagnosztikai rendszerek fejlesztése" (azonosító: VKSZ_14-1-2015-0004) projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.