Hírek

ÁFONYA HERCEGNŐ TORTÁJA - Bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét!


Pechtol Zsolt hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. Az „Áfonya hercegnő tortája" fantázianevű kreációt a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt hirdették ki az Országházban. A nagyközönség először augusztus 20-án és 21-én, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

Idén ötödik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.
A verseny győztese 2016-ban az „Áfonya hercegnő tortája" lett, melyet a budapesti Tortavár Cukrászda készített. Pechtol Zsolt cukrász édessége nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 8,8 g szénhidrátot és 228 kcal-t tartalmaz. A vizsgálatokat a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az volt, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti egyre növekvő igényre.

Először augusztus 20-án és 21-én a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség a Várkert Bazárnál. A tortaárusítás helyszínén idén is lehetőség lesz ingyenes vércukormérésre és testösszetétel mérésre az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban.

A fődíj egy Kenwood professzionális robotgép, a győztes, Pechtol Zsolt számára, valamint a WESSLING Hungary Kft. felajánlásából a TOP-Higiénia rendszerében való ingyenes részvételt. A verseny főtámogatója, a magyar fejlesztésű Dcont vércukormérő készülékeket gyártó 77 Elektronika Kft. különdíját „A leginnovatívabb receptért" a Suhajda Cukrászda érdemelte ki a Málnás tükörtortáért. Idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány különdíját, mely egy vacsora a Radisson Blu Béke Hotel Budapest felajánlásából, a Frer Cukrászda cukrásza nyerte a Remetei ribizli tortával. A győztes és a két különdíjas torta nem csak a cukorbetegek választása lehet, hanem azoké is, akik ügyelnek arra is, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyasztanak.


További információ a Magyarország Cukormentes Tortája versenyről:
www.magyarorszagcukormentestortajaverseny.hu