Társadalmi szerepvállalás

 


Felelősséggel a kultúráért

 • Fonó Budai Zeneház

  A 77 Elektronika Kft. fontosnak tartja a magyar népi kultúra megőrzését és ápolását, ezért több éve támogatja a Fonó Budai Zeneház fennállását és működését. A Fonó a XI. kerület egyik legkiemelkedőbb kulturális intézménye, mely állandó megszólalási lehetőséget biztosít a magyar népzene és néptánc eredeti forrásainak, jazz és világzenei előadóknak illetve a kísérleti jellegű műfajok tehetséges képviselőinek.

 • Artus Színház- Képzőművészet

  A cég 2001 óta támogatja a színház és képzőművészet jeles képviselőit is. A Sztregova utca 7 szám alatt található épületegységben próba- és színháztermet biztosít az Artus alternatív színház számára. Az épület többi részében műtermeket alakított ki fiatal kortárs képzőművészek számára, akik többek között a Fonó Budai Zeneház kiállítói is.

 • Kallós Alapítvány

  A 77 Elektronika Kft. kiemelten fontosnak tartja a magyar kultúra megőrzését, ezért nem csak itthon, de a határokon túl is támogatja a magyarság erősödését támogató alapítványokat, így a Kallós Alapítványt. A válaszúti szórvány kollégium 2007-ben új épületbe költözött, melynek létrejöttét kiemelten támogatta a 77 Elektronika Kft. Az így megépült kollégium közel 100 gyermeknek biztosít szállás, étkezési és tanulási lehetőséget. A új épület kialakításán kívül a cég hozzájárult a Kallós-kúria helyreállításához is, melyben múzeum és népművészeti központ jött létre. A háromszintes épületben több ezer értékes népművészeti tárgy és népviselet kerül bemutatásra, emellett szakkönyvtár és multimédiás központtal is gazdagodott a Kallós Alapítvány.

 • Árvíz

  Magyarországot szinte minden évben súlyos árvízi katasztrófa sújtja. Cégünk igyekszik segítséget nyújtani az árvízkárosultak számára is.1999–ben Tiszadobon megsérült lakóházak helyreállítási munkálataiban a cégünk segítséget nyújtott.2010–ben a Felsőzsolcát ért árvízi katasztrófa következményében az orvosi rendelő jelentősen megrongálódott, így megszűnt egy fontos egészségügyi központ. Ennek a rendelőnek az újjáépítését a 77 Elektronika Kft. is támogatta, így zavartalanul működhet tovább az orvosi ellátás.Felelősséggel a Cukorbetegekért

 • Szakmai ifjúsági pályázat

  A 77 Elektronika Kft. fontosnak tartja a fiatal diabetológus szakorvosok szakmai továbbképzésének elősegítését, ezért 1990 óta minden évben a Magyar Diabetes Társasággal együttműködve pályázatot hirdet, 40 év alatti orvosok számára. A pályázat nyertesei lehetőséget kapnak, hogy bemutassák kutatásaikat a Diabétesz hajón, több mint 200 orvos és egészségügyi dolgozó számára, illetve az Európai Diabetes Kongresszuson.

 • Diabétesz Világnap

  A 77 Elektronika Kft. nagyban hozzájárul az országszerte megrendezésre kerülő Diabétesz Világnap létrejöttéhez, melyet minden évben november 14-én az inzulin felfedezőjének – Frederick Banting (1891-1941) - születésnapján tartanak.

 • Szűrőprogramok

  Az egyre több embert érintő cukorbetegség szövődményei megelőzhetőek, ha a betegséget időben diagnosztizálják és kezelik. Ezért célunk a cukorbetegek mielőbbi kiszűrésének elősegítése. A 77 Elektronika Kft. több olyan eseményt is támogat, ahol az érdeklődők ellenőriztethetik vércukorszintjüket. Többek között támogatjuk az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett Egyszer Élünk Körút szűrőprogramot, mely minden hónap első péntekén az ország megyeszékhelyein ingyenes vércukormérést biztosít.

 • Gyermektáborok

  A 77 Elektronika Kft. pályázat útján rendszeresen támogatja a cukorbeteg gyermekek számára rendezett táborokat, melyen évente körülbelül 500 fiatal vesz részt. A tábor ideje alatt munkatársaink foglalkozásokat tartanak a cukorbetegségről, következményeiről, a folyamatos mérés fontosságáról.